De “via verde” in Denia

Kent u reeds de “vía verde” in Denia? Dat is een 6km lange weg op de oude spoorbaan tussen Denia en Els Poblets. Ten noorden van Denia, paralel aan de kust  door een zee van sinaasappelboomgaarden. Het is een mooie plek om te wandelen, sporten of fietsen. Men heeft een fantastisch uitzicht op de Montgo en de Sierra Segaria en u kunt hier genieten van de natuur daar de weg door de sinaasappel- en amandelbomen voert. Met name in het voorjaar staan deze volop in bloem en vespreidt dit een heerlijke geur.

Verder zijn er 5 zitplaatsen met tafels, banken en informatieborden over de geschiedenis van de spoorweg en de flora en fauna van de regio. De weg is perfect om van het stadscentrum het strand van Las Marinas of de naastgelegen dorpen Els Poblets en El Vergel te bereiken, daar er meerdere toegangswegen zijn. Het is ideaal voor iedereen die niet alleen zon en strand zoeken maar ook van het landschap en de natuur willen genieten. U kunt hier de stad even ontvluchten en heerlijk ontspannen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s