Montgo wandelroutes Denia en Javea

IMG_1662
Begin van een wandelroute…

Het gebied tussen Denia en Javea beschikt over een schitterend wandelgebied met mooie uitzichtpunten. Eén daarvan is de Montgo. Er valt veel te vertellen over deze 753 meter hoge berg. Eenmaal aan de top heb je een adembenemend uitzicht. Vogelaars komen hier in de zevende hemel. Meeuwen met gele voeten, de valk en de koningsuil, arenden, raven zijn te vinden op de flanken en boven de Montgo. Acht soorten roofvogels werden vastgelegd, waarvan er vier vooral s´nachts op jacht gaan: de Oehoe, en 3 soorten uilen. De andere vier jagen overdag op konijnen, vossen, padden, slangen, dassen, relmuizen, wezels en vleermuizen. Allemaal bewoners van de bijzondere Montgo die, door de vele eco-systemen: stevig terrein, akkerland, dennebossen en struikgewas, aan alle kanten beklommen en bewandeld kan worden. Op een heldere dag zie je zelfs Ibiza.
Voor wandelroutes neem gerust contact op met tourist info Denia voor verdere informatie.